Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın Bapsı zemin amacı insanların hüsran gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Göksu Kapı olarak üretimini yaptığımız Yangın Kapılarını en nitelikli malzemeleri kullanarak talep edilen strüktürda yapım edip, montaj ve tamir proseslerinde muktezi mekanizmaların hazırlık edilmesi sürecinde bile ağırlık aldatmaıyoruz.

 60dk ve 120dk kadar vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller yeğleme edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri karşı bilgelik alabilir showroomumuzu ziyaret edebilirsiniz. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; defa nüshası 4’ü geçmeyen ve seans lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır.

Camlı yangın kapıları veya panik barlı yangın kapıları öteki yangın bapsı türleri arasındadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belirli yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış baplarının) sınırlı Yangın Merdiveni Kapısı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Strüktürlarda kullanılan her bapnın aynı yangın direncine iye olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının çoğu 30 dakikadır, bazı şirket kapılarının alaz kabız süresiyse 60 dakikadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda çatı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi bağırsakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya menşe vermemesi ciğerin kapatılmalıdır.

Sadece kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın emniyetli yangın kapısı olarak kapanmasını sağlamlar.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın bapları, pencere malzemesinden mefultır ve çoğu kez Yangın Merdiveni Kapısı modern binalarda kullanılır.

Report this wiki page